На Донеччині вшанували пам'ять жертв Голодомору

28 Листопада 2018

24 листопада 2018 року у м. Лиман Донецької області відбулись меморіальні заходи з метою вшанування пам’яті жертв Голодомору, повідомляє прес-служба Донецької ОДА.

Біля пам’ятного знаку зібралися представники обласної та міської влади, громадських організацій, учні і студенти, мешканці міста. В руках у присутніх квіти, прапорці і свічки. 

«Переконаний, що Голодомор був цілком свідомою політикою Радянських лідерів щодо українського народу, актом примусу і залякування, який призвів до мільйонних жертв безвинних людей», – зазначив присутній на мітингу голова Донецької облдержадміністації Олександр Куць.

Вихованці Лиманського будинку культури виконали для присутніх зворушливу мініатюру, що символізувала заморених голодом 33-го дітей. Перевдягнені у маленьких янголів, діти випустили в небо чорні кульки – символ тих страшних подій голоду і катування. Священник Української православної церкви Київського патріархату відслужив панахиду за загиблими. Після хвилини мовчання, присутні поклали до пам’ятного знаку квіти і запалені лампадки.