У Вашингтоні пройшов американсько-український форум, присвячений 85-тим роковинам Голодомору

19 Листопада 2018

У заході взяли участь представники Держдепу, Американського комітету з питань Голодомору, Українського МЗС, американські конгресмени та сенатори.


Цей форум зумів зібрати високопосадовців США та України, щоб вкотре на високому міждержавному рівні вшанувати пам’ять жертв Голодомору та наголосити на історичній справедливості. «Сьогодні ми згадуємо мільйони невинних українців, яких замордував до смерті голодом кривавий радянський режим. Голодомор був однією з найбільш варварських подій ХХ століття й це має бути визнано. Цей злочин проти людства був результатом цілеспрямованої політики Сталіна», – звучало з вуст американських доповідачів.

 

У свою чергу Міністр закордонних справ України Павло Клімкін подякував за спільне вшанування пам’яті та зазначив, що «метою та стратегією Голодомору було знищення основи української нації».

 

Американсько-український форум у Вашингтоні – це можливість говорити про жертви та історичні злочини на найвищому державному та міжнародному рівні, доносячи правду про Голодомор до міжнародної спільноти.