Музею Голодомору подарували книгу про Гарета Джонса

25 Березня 2019

Дві студентки видавничої справи Інституту журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка Олена Тищук і Валентина Пасічна загорілися ідеєю донести до ширшого кола українців праці журналіста Гарета Джонса і здійснили їхній переклад. А потім ще й за сприяння університету видали книгу. 

Книга під назвою “Журналіст” складається зі статтей журналіста, які стосуються Голодомору 1932-33 та є репортажами жахаючої правди на території України. «Ґарет Джонс був шукачем і мандрівником – шукав правди, мандруючи світом. Мандрівник писав про нас, переказував сторінку нашої історії, яка не просто підпадає – є втіленням того загального уявлення трагічного в усій його страшній багатоаспектності», – пишуть перекладачі та упорядниці в передмові. І це дуже влучні слова про «людину правди».

У рамках своєї бакалаврської роботи студентки відібрали статті, переклали їх, зверстали книгу та зробили її дизайн. Видання було здійснено за рахунок кафедри й книга є лише у 20 ексземплярах і один з них – у нас! Студентки та їхні викладачі завітали у суботу до нашого музею, щоб вручити один примірник до біблотеки музею. 

Ми вдячні їм за подарунок та важливу та актуальну справу, яку вони роблять! Чекатимемо на результати магістерської роботи майбутніх видавчинь!