Анастасія Паніна, російська акторка

Анастасія Паніна/ Instagram

Російська акторка Анастасія Паніна підтримала війну РФ проти України. У своїх публікаціях в соцмережах вона дає ясно зрозуміти, що згодна з рішенням російського диктатора Володимира Путіна і не має нічого проти того, що російські окупанти вторгнулися у незалежну і суверенну сусідню державу.

Зокрема, акторка публікувала вирвані з контексту відеозаяви деяких західних політиків, які говорили, що це нібито Захід спровокував Росію на напад своїми обіцянками Україні прийняти її в ЄС і НАТО.

Також у багатьох публікаціях вона наголошувала, що любить Росію, це її батьківщина, і що вона нікому не дозволить ображати себе і свою країну.

Наприкінці березня 2022 року, в розпал бомбардувань росіянами українських міст і вбивств мирних людей, Паніна скаржилася у соцмережах на “утиски росіян” з боку західних країн. На її думку, санкції проти РФ, заборони на поїздки, відмови російським спортсменам в участі у змаганнях – це нібито несправедливо і продиктовано лише “нелюбов’ю Заходу до Росії”. Про справжню причину накладання Заходом таких обмежень на росіян, а саме – розв’язану Путіним повномасштабну війну проти України, акторка у своїх публікаціях мовчить.

Основні заяви

1. Публікувала заяви деяких західних політиків, які звинувачували Захід у провокуванні Росії на війну (1 березня 2022 року):

2. Звинуватиля Європу у поширенні фейкової інформації і захопленні інформаційного простору (5 березня 2022 року):

3. Заявила, нібито Захід не любить Росію і здатний тільки її зневажати або боятися (29 березня 2022 року):