«Епоха Голодомору: (пере)осмислення»: Музей Голодомору взяв участь у міжнародній конференції

20 Листопада 2022

Співробітники Національного музею Голодомору-геноциду взяли участь у Міжнародній науковій конференції «Епоха Голодомору: (пере)осмислення в контексті дослідницьких стратегій краєзнавства, регіоналістики та локальної історії», яку 17-18 листопада 2022 року провів Український науково-дослідний та освітній центр вивчення Голодомору разом з Міністерством освіти і науки України та Інститутом історії України НАН України.

Зокрема, в.о. Генерального директора, кандидат історичних наук Леся Гасиджак промодерувала VI дискусійну панель «Епоха Голодомору в експозиційних комплексах музеїв: досвід популяризації наукового знання, перспективи концептуального переформатування змісту експозицій» та виступила з доповіддю на тему «Війна як виклик і можливість: перспективи музейної галузі України». А провідний науковий співробітник філіалу «Інститут дослідження Голодомору», кандидат історичних наук Андрій Іванець в рамках дискусійної панелі «Пам’ять про Голодомор і російсько-українська війна: (ре)актуалізація смислового простору» виступив з доповіддю «Художник Юрій Логвин: внесок у візуальну репрезентацію теми Голодомору».

Загалом же на конференції, в рамках різних дискусійних панелей, було обговорено теоретико-методологічні засади досліджень епохи Голодомору, а також презентовано інтегровані цифрові ресурси документальної спадщини Голодомору. Зокрема, «Інтернет Архів Епохи Голодомору», «Onlіne Holodomor Photo Directory» і проєкт Інституту історії України НАН України з виявлення та оцифрування музейних фотографій доби Голодомору у Київській області у 2020-2022 роках.

Фото – Андрій Іванець.