Володимир Мединський, помічник президента РФ

Володимир Мединський/ сайт Кремля

Володимир Мединський – російський політик, державний діяч, письменник. Помічник президента РФ з 24 січня 2020 року. Член Бюро вищої ради політичної партії “Єдина Росія” з 2017 року.

Ідеолог рашизму, активно підтримує режим російського диктатора Володимира Путіна і повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Говорив, що Росія була змушена напасти на Україну, тому що Київ нібито “готував наступ проти Донбасу”. Казав, що завдання російських окупантів – “рятувати життя та Україну, зберегти її для майбутнього, для дітей”.

Хвалився, що після закінчення війни хоче зняти фільм про так звану “спеціальну військову операцію” з назвою “Звільнення”.

*Матеріал створений у співпраці з Центром протидії дезінформації при РНБО України.

Основні заяви

1. Виклав Z і V розрізаними картками “VISA” 31 березня 2022 року

Заявив, що переходить на картку “Мир”. Розрізав картки “VISA” і виклав ними символи російського вторгнення в Україну Z і V.

2. Заявив, що вбивства в Бучі – це нібито постановка 06 квітня 2022 року

Закликав росіян на вірити інформації про звірства окупантів у Бучі. Заявив, що ці вбивства були вигідні українській владі, і що російські військові нібито “органічно та генетично не здатні” на такі злочини.

3. Заявив, що окупанти добре ставляться до полонених і “рятують Україну” 27 травня 2022 року

Мединський сказав, нібито російські військові добре поводяться з українськими військовополоненими, і що таке ставлення до полонених – “добра традиція російської армії”. За його словами, окупанти намагаються “врятувати Україну і зберегти її для майбутнього, для дітей”.

4. У День народження Путіна заявив, що той “повернув 1000-річну Велику Росію на її історичний шлях” 7 жовтня 2022 року

5. Цитував Достоєвського про те, що “характерна риса росіян – почуття справедливості” 12 жовтня 2022 року

6. Заявив, нібито визнанням Голодомору геноцидом Захід просто “намагається демонізувати Росію” 2 листопада 2022 року

Негативно висловився про те, що Німеччина 30 жовтня 2022 року визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Мединський “списав” усі смерті на той час на поганий урожай і заявив, нібито “влада СРСР не могла таке організувати”.