Головний зберігач фондів Марина Принь провела воркшоп для школярів

4 Жовтня 2023

У Музеї Голодомору 29 вересня відбувся другий воркшоп у рамках нашої співпраці з Креативною Міжнародною Дитячою Школою над освітнім проєктом «Розкажи мені історію». Його провела головний зберігач фондів Марина Принь.

Під час зустрічі зі старшокласниками вона розповіла про фондову колекцію нашого Музею, наголосила, які предмети становлять особливу цінність для висвітлення теми Голодомору, а також показала окремі експонати із різних груп зберігання – документи і фото, усні свідчення, мистецькі роботи, одяг, речі побуту – та розповіла їхні історії.

Під час ознайомчого воркшопу школярі дізналися про те, як правильно зберігати музейні предмети і які дива можуть творити реставратори, відновлюючи той чи інший артефакт.

Як наголосила Марина Принь, специфіка нашої теми така, що часто велику цінність становлять історії, які стоять за тим чи іншим предметом зберігання. А тому звичайні речі, які, на перший погляд, не є коштовними чи старовинними, стають надзвичайно цінними як ілюстрація історії конкретної родини, а відтак – певного історичного періоду України.