Музейна бібліотека поповнилася новим виданням

12 Грудня 2023

Наша музейна бібліотека поповнилася новим цінним виданням — збірником «Міжнародне визнання Голодомору 1932–1933 рр. геноцидом українського народу». Видання було створене за сприяння ДП «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв» і Міністерства закордонних справ України.

До збірника увійшли документи щодо визнання Голодомору актом геноциду українського народу та вшанування пам’яті жертв Голодомору, прийняті парламентами й місцевими органами влади держав світу та міжнародними організаціями. Збірник містить також резолюції Європейського парламенту, Ради Європи та національних парламентів щодо скоєних російською федерацією воєнних злочинів, злочинів проти людства та злочинів геноциду під час повномасштабного вторгнення в Україну.

Видання було презентоване наприкінці листопада за участі Посла з особливих доручень МЗС України Ігоря Осташа, генерального директора ДП «ГДІП», Надзвичайного і Повноважного Посланника другого класу Павла Кривоноса, заступниці Генерального директора (з покладенням в. о. Генерального директора) Музею Голодомору Лесі Гасиджак, а також Постійного представника України при Раді Європи Бориса Тарасюка.

 

Фото – GDIP Media Center.