Наші видання – на «Книжковому Арсеналі»

31 Травня 2024

Музей Голодомору бере участь у «Книжковому Арсеналі». Знайти наші новинки можна на стенді «Видання музеїв України». Тут представлено все, що вийшло друком в українських музеях за останні п’ять років! Книги різні за жанром, змістом, цільовою аудиторією, але кожне з цих видань неймовірно важливе, бо народилося в непростих умовах! За ці п’ять років сталися пандемія коронавірусу, а потім – широкомасштабне вторгнення росії. Та навіть у цей непростий період музеї жили і працювали, наукові дослідження продовжувалися, а музейники видавали свої нові книжки!

«Демонтаж основних експозицій, часткові евакуації найціннішого, захист музейних будівель, мобілізація працівників, еміграція працівниць, часто – молодих і активних, закордон, а відтак – відтік кадрів, ракетні руйнування окремих музеїв та пам’яток, організація роботи в умовах блекаутів та постійних обстрілів – це ті виклики, з якими довелося зіштовхнутися українським музейникам в останні пару роки, – каже координаторка Стенду музейних видань Леся Гасиджак. – І на тлі всього цього – продовження наукової, дослідної роботи та  музейного книговидавництва. І це не може не тішити».

Загалом на стенді представлено видання 48 музеїв.

Музей Голодомору делегував на «Книжковий Арсенал» збірник документів «Чорні дошки» України. Чернігівська область» (2021), збірник документів «Механізми творення Голодомору: хлібозаготівельні кампанії 1931—1933 рр. на Дніпропетровщині» (упорядниця Наталя Романець, 2023), монографію Андрія Козицького «Велика брехня» (2023) та спогади Лавра Нечипоренка «33-й рік» (2023), а також брошури «Голодомор: нищення ідентичності», «Масовий штучний голод 1921—1923 років», «Нас вбивали, бо ми українці…».

Точна локація стенду «Видання музеїв України»:

 С1.3, ліве крило «Мистецького Арсеналу».

Години роботи: 31 травня – 2 червня з 10:00 до 21:00.

Отже, приходьте, дивіться, гортайте і купуйте! Кожна придбана книжка – це підтримка українських музеїв! Чекаємо на вас!