Наші активності на Фестивалі для дітей і підлітків «Різні разом»

20 Вересня 2024

Музей Голодомору вчетверте бере участь у Фестивалі для дітей і підлітків «Різні разом», організований командою Мистецького Арсеналу. Фестиваль, що відбудеться 20-22 вересня, присвячений пізнанню різності людей через взаємодію, пошук, гру та вільний вибір.

Освітній відділ Музею Голодомору презентує дві програми зі свого доробку: інтерактивну гру «Схованка» для дітей 7-12 років та воркшоп «Мистецтво пропаганди: Плакат vs Історія» в рамках Підліткової майстерні.

У неділю, 22 вересня, об 11.00 в Майстерні 1 відбудеться гра «Схованка» для молодших відвідувачів та їхніх батьків. Це інтерактивна історія про 12-річну Катрусю та її родину, що змушена виживати в роки Голодомору. Ми дізнаємось про шляхи виживання, виконуючи завдання та збираючи зерно для Катрусиної схованки, яка допоможе її родині пережити Голодомор.

О 15.30того самого дня,22 вересня, ми поговоримо про плакати як історичне джерело та інструмент пропаганди, проаналізуємо декілька плакатів 1930-х років та порівняємо їх зі світлинами того часу в рамках воркшопу «Мистецтво пропаганди: Плакат vs Історія».

Повну програму Фестивалю можна знайти за цим лінком.