Навіщо вивчати свою родинну історію: запрошуємо на практикум із психологом

15 Жовтня 2024

22 жовтня в Музеї Голодомору відбудеться розмова-практикум «Травма крізь покоління: навіщо вивчати свою родинну історію?».

Спікерка заходу:

Діна Веселкова ‒ психологиня, системна сімейна терапевтка, голова секції системної сімейної психотерапії Української спілки психотерапевтів, ведуча психоедукаційного Youtube-каналу «Діна Веселкова» та авторка відео про психологічні наслідки Голодомору.

Під час заходу спікерка розкриє механізми передачі крізь покоління травм та ресурсів, а також допоможе створити генограму для дослідження своєї родинної історії.

Сьогодні, коли ми знову виборюємо свою свободу, надзвичайно важливо вистояти фізично й зберегти себе морально. Не кожен має сили чинити опір психологічному тиску. До того ж багато хто має нашарування цілої низки непропрацьованих травм, які негативно впливають на повсякденне життя, на сприйняття себе та інших. Українці на підсвідомому, глибинному рівні досі відчувають психологічні наслідки Голодомору.

Ми переживаємо почуття втрати, страху та недовіри. Як наслідок, дедалі більше поширюються тривога, депресія та апатія. Сімейна терапевтка Діна Веселкова розповість, як можна впоратися з психологічними наслідками геноциду.

Метою зустрічі буде аналіз впливу геноцидної політики проти українців та засвоєння механізму боротьби з психологічними травмами. Надзвичайно важливо якомога більше проговорювати травматичні події, вшановувати пам’ять загиблих, дізнаватись правду та досліджувати свою родинну історію.

Коли22 жовтня 2024 року, у вівторок, о 17:00

Де: Зала пам’яті Музею Голодомору (Київ, вул. Лаврська, 3).

Вхід: за ціною квитка до музею (20-30 грн).

Щоб взяти участь, попередньою зареєструйтеся: http://surl.li/biejylЗовнішнє посилання.