Музей Голодомору відвідала парламентська делегація Канади

15 Жовтня 2024

У вівторок, 15 жовтня 2024 року, Музей Голодомору відвідала багатопартійна делегація Палати громад парламенту Канади на чолі зі спікером Грегом Фергюсом. Гості вшанували пам’ять жертв Голодомору біля скульптури «Гірка пам’ять дитинства», відвідали Залу пам’яті й оглянули експозицію Музею. Зустріла гостей та провела екскурсію генеральна директорка Музею Леся Гасиджак.

Канадські парламентарі дізналися про історію Голодомору-геноциду, злочини комуністичного тоталітарного режиму, а також про паралелі між подіями 1932–1933 років і геноцидними діями російської армії на території України у наш час. Також гості оглянули будівництво другої черги Музею.

Враженнями від відвідин Музею Голодомору поділилися пан Грег Фергюс і пані Хелена Яжек, зробивши відповідні записи у Книзі відгуків почесних гостей.

«Сьогодні. Завтра. Наступного дня і після нього. Сто років з часів Голодомору, і давня тиранія знову сходить. І все ж, знову, світло українського народу яскраво горить. Для всіх нас. Слава Україні.!», – написав пан Фергюс.

На згадку про відвідини Музею гості отримали літературу про Голодомор англійською мовою.