Стаття на “Риа-новости” із закликом знищити інфраструктуру України

Російське пропагандистське видання “Риа-новости” 11 жовтня 2022 року опублікувало матеріал, у якому відкрито закликає до знищення української енергосистеми та інфраструктури, незважаючи на те, якими можуть бути наслідки для мирного населення. Йдеться про колонку російського пропагандиста Петра Акопова під назвою “Почалася нова стадія демонтажу України”.

Акопов у своєму матеріалі називає масовані ракетні удари, які РФ нанесла по Україні 10 жовтня, “помстою за вибух на Кримському мосту”. При цьому він зазначає, нібито “це лише попередження”, мовляв, далі може бути гірше. У тексті автор закликає російську владу не зупинятися і далі наносити ракетні удари по Україні – аж поки не знищить українську цивільну інфраструктуру повністю. Про шкоду цивільному населенню від цього він закликає не турбуватися – нібито цим можна знехтувати, якщо доведеться знищувати енергетичні мережі та мости заради перемоги РФ у війні.

При цьому Акопов, демонструючи імперські замашки Росії, називає війну РФ проти України фактично “громадянською”. Адже, у його уявленні, війна нібито “ведеться двома державами одного народу”. Такі висловлювання пропагандиста підпадають одразу під декілька пунктів визначення геноциду “Конвенції ООН про запобігання злочину геноциду та покарання за нього”.

Автор матеріалу закликає Росію до ескалації війни проти України. Він заявляє, нібито РФ “доведе діло до кінця”, щоб “не залишати Україну Заходу як зброю проти Росії”. При цьому він зазначає, нібито країна-агресорка РФ не дозволить, щоб “покоління українців та південноруських людей і далі виховували у запереченні власної російськості та в ненависті до Росії”. Після цього він ще й процитував слова заступника голови Радбезу РФ Дмитра Медведєва про те, що нібито в Україні потрібно “провести демонтаж політичного режиму”.

Далі Акопов у своїй колонці називає історичною ціллю РФ “повернення України” у склад так званого “русского мира”. Цим він абсолютно чітко окреслює загарбницькі замашки Росії щодо України, які країна-агресорка РФ майстерно намагається приховати під “соусом” вигаданих цілей з денацифікації та демілітаризації.