Видавництво «Дух і літера» передало в книгозбірню Музею Голодомору понад 40 видань історичної тематики

23 Серпня 2023

22 липня 2023 в. о. генерального директора Музею Голодомору Леся Гасиджак та заступниця генерального директора Анна Сокиріна на запрошення співзасновника та, головного редактора Леоніда Фінберга відвідали українське видавництво «Дух і літера».

Видавництво передало до книгарні музею понад 40 видань історичної тематики. Серед них трьохтомник «Бочковський Ольгерд Іполит. Вибрані праці та документи». У виданні вміщенно науковий доробок одного із очільників руху допомоги голодуючим українцям в 1932 – 1933 роках та прориву інформаційної блокади про Голодомор. Зокрема в своїй статті  “J`accuse!” (“Я звинувачую!”) український діяч звинувачував французького політика Едуарда Ерріо в приховуванні Голодомору. В третьму томі видання поміщену одну з перших наукових праць про Голодомор: «Голод на Україні», написану Бочковським в січні 1934 року. Також серед отриманих книг є інші видання дотичні до тематики Голодомору та масових штучних голодів 1921–1923 років.

«Дух і Літера» — українське видавництво літератури філософського, соціально-політичного, культурологічного та богословського напрямків. Розташоване в Києві, при університеті «Києво-Могилянська академія». Засноване 1992 року на базі кількох дослідницьких центрів цієї академії.