Новий тренінг про права людини від Музею Голодомору

11 Грудня 2020

До Міжнародного дня прав людини освітня команда Національного музею Голодомору-геноциду створила тренінг «У пошуках права». Модераторкою заняття була Ольга Вигодованець. Протягом 45 хвилин восьмикласники разом із лекторкою музею обговорювали тему прав людини та дослідили перший кодекс невід’ємних людських прав і свобод — Загальну декларацію прав людини.

Музей Голодомору навчає протистояти ненависті та порушенню прав людини, застерігає суспільство від повторення вчинення злочину геноциду шляхом накопичення і поширення знань про Голодомор.

Команда музею під час заняття допомагає дітям сформувати розуміння сучасних прав людини, закріплені в міжнародному та національному праві. Як наслідок, діти усвідомлюють небезпеку байдужості до дискримінації та порушення свобод.

На тренінгу група також дослідила порушення прав людини під час Голодомору — геноциду українського народу. Знання про один із найбільших злочинів у людській історії застерігає від його повторення та закликає до збереження нашої правової держави — України.

Вчителі чи батьки можуть забронювати тренінг для свого класу чи дітей, перейшовши за посиланням.