Держдеп США висловив солідарність з українським народом з нагоди 85-х роковин Голодомору

25 Листопада 2018

Офіційний Вашингтон висловив солідарність з українським народом з нагоди 85-х роковин Голодомору, спричиненого режимом Сталіна, підкресливши, що Кремль досі намагається зруйнувати прагнення українців до самоідентичності.

Про це йдеться в офіційній заяві Державного департаменту США.

“Цього місяця ми приєднуємося до українців по всьому світу у вшануванні 85-ї річниці Голодомору, коли мільйони невинних українців були заморені до голодної смерті режимом Йосипа Сталіна”, – наголошується в документі.

У Держдепі підкреслили, що варварське захоплення української землі і врожаю були здійснені з умисною політичною метою – підкорити український народ і націю.

“Цей катастрофічний штучний голод був одним з найжорстокіших актів ХХ століття і жорстоким нагадуванням про злочини комунізму. Сьогодні українці знову помирають через спроби Росії зруйнувати ідентичність і західні устремління народу України”, – йдеться в заяві.

Нинішня агресія РФ на сході України привела до загибелі більше 10 тисяч людей. “Однак Росія не зможе перемогти незламний український дух і не послабить прагнення українців до кращого майбутнього”.

“Оскільки ми пам’ятаємо мільйони невинних жертв Голодомору, ми підтверджуємо нашу незмінну підтримку національного суверенітету і територіальної цілісності України, а також право українського народу на власний курс”, – відзначили в Держдепі.