Допоможемо університету разом!

2 Січня 2023

Шевченків університет потребує допомоги!

Під час ракетної атаки, якої завдали по українській столиці російські терористи в останній день минулого року, 31 грудня, було ушкоджено Виставковий кампус Київського національного університету імені Тараса Шевченка у Голосіївському районі Києва, біля станції метро «Виставковий центр». Студенти і випускники КНУ добре знають це місце, адже саме тут розташована Приймальна комісія університету. Кожен починав свою студентську історію звідси.

Внаслідок удару значних ушкоджень зазнали корпуси розташованих тут факультетів: географічного, механіко-математичного, радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем, психології, соціології, Інституту високих технологій, а також спорткомплекс та деякі гуртожитки студмістечка.

В університеті констатують, що цього разу збитки, завдані падінням ракети, у рази перевищуватимуть ті, яких зазнав Університет під час масованого ракетного обстрілу Києва 10 жовтня 2022 року, коли були ушкоджені будівлі Головного (Червоного) та Жовтого корпусів, Наукової бібліотеки імені М. Максимовича, хімічного факультету, а також оранжереї Ботанічного саду імені О. Фоміна.

Уже в перший день нового року, 1 січня, родина Шевченкового університету зібралася разом, щоб якнайшвидше розпочати роботи з прибирання будівель і території від розбитого скла та закриття вибитих вікон плівкою та фанерою, аби захистити приміщення та лабораторне обладнання від холоду й опадів.

Для подальшого ж відновлення потрібні будуть значні сили і фінансові ресурси. Університету буде важко впоратися самотужки, тому він звернувся до всіх небайдужих з проханням підтримати заклад у цей складний час.

Кожен, хто має можливість долучитись до відбудови корпусів на Виставковому кампусі, може зробити благодійний внесок https://knu.ua/ua/resources/online-payment/

Родина Шевченкового університету — це тисячі й тисячі вдячних випускників. Допоможемо своїй альма-матер разом!