Окупанти вбили відомого диригента з Херсона Юрія Керпатенка

17 Жовтня 2022

У Херсоні російські окупанти розстріляли головного диригента Херсонського музично-драматичного театру Юрія Керпатенка, який відмовився з ними співпрацювати.

Про загибель митця стало відомо 14 жовтня, повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики на своїй сторінці у фейсбуці.

«14 жовтня стало відомо про жорстоке вбивство головного диригента Херсонської філармонії.

Після того, як Юрій Керпатенко відмовився співпрацювати з окупантами, російські військові застрелили його у власному будинку», — йдеться в дописі. Подробиці цієї жорстокої розправи наразі невідомі.

Першою про вбивство диригента повідомила журналістка Олена Ваніна. «Сьогодні стало відомо, що диригента Херсонської філармонії розстріляли окупанти. Він відмовився з ними працювати вони сказали, що ми до тебе ще прийдемо. Прийшли до нього додому і прямо там розстріляли», — написала вона у фейсбуці. Вона також зазначила, що Юрій Керпатенко перестав виходити на зв’язок ще у вересні.

Як зазначають у Міністерстві культури, Юрій Керпатенко був  головним диригентом камерного оркестру «Гілея». Як повідомляє сайт Херсон.онлайн, до 1 жовтня, Міжнародного дня музики, окупанти разом з колаборантами у філармонії планували у Херсоні святковий концерт за участю знаменитого камерного оркестру «Гілея». Цей концерт мав, за задумом окупантів, продемонструвати так зване «налагодження мирного життя» в Херсоні. Проте диригент оркестру Юрій Керпатенко категорично відмовився співпрацювати з окупантами.

Перед цим він відкрито проявляв свою громадянську позицію і відмовився виїжджати з окупованого Херсона.

Світла пам’ять загиблому…