Парламентська асамблея НАТО визнала злочини росії проти України геноцидом

23 Травня 2023

Парламентська асамблея НАТО визнала злочини російської федерації проти України геноцидом, а терористичний режим в рф — рашизмом.

Про це, як передає Укрінформ, повідомив голова української делегації в ПА НАТО Єгор Чернєв.

«Парламентська асамблея НАТО визнала злочини Росії проти України геноцидом, а терористичний режим в рф — рашизмом. Одностайно», — написав народний депутат на своїй сторінці у фейсбуці.

За його словами, ПА НАТО також закликала уряди країн-членів відкрито оголосити на саміті у Вільнюсі про те, що Україна стане членом Альянсу і погодити наступні конкретні кроки для вступу України до НАТО.

«Це наша дипломатична перемога. Всі наші ключові побажання щодо фінального тексту декларації враховані», — переконаний політик.

Чернєв зазначив, що в тексті декларації йдеться про підтримку міжнародного трибуналу, допомогу Україні до перемоги і після неї, засудження ідеології рашизму, відновлення територіальної цілісності, а також про санкції, репарації та «план Маршалла».

Водночас народний депутат України Олексій Гончаренко нагадує, що Верховна Рада вже офіційно визнала рашизм державною ідеологією росії.

«Дуже важливо просувати цю ідею на міжнародному рівні. Бо рашизм — не просто політика путінського режиму, ним просякнута вся росія», — наголосив він.