Підтримайте кампанію за визнання Голодомору в Атлантичній Канаді

25 Березня 2021

18 березня 2021 р. було опубліковано заклик підтримати розпочату кампанію за визнання Голодомору в Атлантичній Канаді — його оприлюднив Конґрес Українців Канади.

Мета кампанії — офіційно визнати Голодомор актом геноциду української нації та встановити щорічний День пам’яті жертв Голодомору в провінціях Ньюфаундленд та Лабрадор, Нью-Брансвік, Нова Шотландія та Острів Принца Едварда.

Мешканці Атлантичної Канади можуть підтримати кампанію Конґресу із визнання Голодомору актом геноциду, надіславши листа членам місцевих законодавчих асамблей. Зразок листа можна знайти за посиланням.

Нагадаємо, Канада визнала Голодомор актом геноциду 20 червня 2003 року.

Закликаємо [Уряд Канади] до визнання українського Голоду/Геноциду 1932–33 років та засудження будь-яких спроб заперечити або спотворити цю історичну правду, яка була нічим іншим як геноцидом.

У 2008 р. уряд Канади повторно визнав Голодомор актом геноциду проти українського народу та встановив четверту суботу листопада Національним днем ​​пам’яті Голодомору та геноциду. З часу прийняття цього закону законодавчі органи Британської Колумбії, Альберти, Саскачевану, Манітоби, Онтаріо та Квебеку прийняли подібне законодавство, визнавши Голодомор актом геноциду та встановивши Дні пам’яті у провінціях.