Степан Кубів під час візиту у Бельгію вшанував жертв Голодомору

23 Вересня 2018

23 вересня ц.р. Перший віце-прем’єр-міністр України та голова Всеукраїнської правозахисної організації “Меморіал” імені Василя Стуса” Степан Кубів, вшанував жертв Голодомору під час офіційного візиту до Бельгії, повідомляється на Фейсбук-сторінці ВПО «Меморіал» імені Василя Стуса.

«Голова Всеукраїнської правозахисної організації “Меморіал” імені Василя Стуса” Степан Кубів разом з Надзвичайним і Повноважним Послом України у Королівстві Бельгія Миколою Точинським та Почесним консулом України у Лімбурзі Крісом Бекерсом, Бургомістром міста Генк Вім Драйсом та представниками української громади Генку здійснили покладання квітів до пам’ятника жертвам Голодомору 1932-1933 років на території Української автокефальної православної церкви святого Архистратига Михаїла у м. Генк. Українська делегація також відвідала Українську греко-католицьку церкву святого Іоанна Хрестителя. Про страшну трагедію – Геноцид українського народу, повинні пам’ятати у всьому світі!» – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 16 травня 2018 р.у Брюсселі Українська Академія Лідерства розпочала всесвітню кампанію в пам’ять про жертв Голодомору-геноциду в Україні. Зокрема, під час старту, активісти провели акцію “Непораховані з 1932 року” (Uncounted since 1932).

Перехожі мали можливість спробувати страви, які людям  в Україні доводилось готувати та їсти під час Голодомору. Такий незвичний ресторан на колесах неподалік Європарламенту організували українські студенти.