В Онтаріо Голодомор включено в шкільну програму

22 Грудня 2023

У найбільшій канадській провінції Онтаріо вивчення Голодомору-геноциду в Україні включили до обов’язкової шкільної програми 10 класу. Вже з вересня 2025 року школярі почнуть вивчати трагічні події в Україні в рамках курсу історії.

Як повідомляють у Міністерстві освіти Канади, «новий курс розповідатиме, як Голодомор, також відомий як Великий український голод, став наслідком тоталітарної політики комуністичного Радянського Союзу й призвів до штучного голоду в Україні, від якого загинули мільйони українців у 1932–1933 рр.».

«Це допоможе учням ніколи не бути сторонніми спостерігачами таких жахіть, зрозуміти небезпеку тоталітаризму й захистити фундаментальні канадські цінності свободи й демократії від комуністичного екстремізму», – наголосив міністр освіти Канади Стівен Лечче.

Включення Голодомору до навчальної програми Онтаріо – результат 16-річної наполегливої роботи Національного комітету з освіти Голодомору Конгресу українців Канади  та HREC Education. Раніше їм вдалося добитися включення теми Голодомору в навчальну програму Онтаріо, але її вивчення не було обов’язковим.

Щиро вдячні українцям Канади за багаторічне лобіювання цього питання, наполегливу роботу та поширення правди про Голодомор у світі! Міжнародна спільнота має знати про злочини сталінського режиму проти українців, щоб краще розуміти загрози, які несе сучасна путінська росія.

Нагадаємо, у 2008 році Канада була однією з перших країн світу, які визнали Голодомор геноцидом українців.

На фото: Скульптура «Гірка пам’ять дитинства» у Торонто.
Фото зі сторінки Yvan Baker, MP