В уряді провели нараду з підготовки Міжнародного форуму, присвяченого 85-м роковинам Голодомору

26 Березня 2018

Сьогодні Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко провів засідання міжвідомчої робочої групи з підготовки та проведення Міжнародного форуму, присвяченого 85-м роковинам Голодомору 1932-1933 років в Україні, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

У нараді взяли участь представники Світового конгресу українців, Громадського комітету із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні, представники Адміністрації Президента України, Міністерства закордонних справ, Міністерства культури, Міністерства інформаційної політики, Міністерства освіти і науки, Українського інституту національної пам’яті, Київської міськдержадміністрації.

В’ячеслав Кириленко наголосив, що необхідно скоординувати зусилля усіх органів виконавчої влади під час підготовки до Міжнародного форуму, присвяченого 85-ій річниці Голодомору – геноциду українського народу. Форум відбудеться наприкінці листопада 2018 року в Києві.

«Головна мета форуму –  поширення правди про Голодомор та продовження процесу визнання світовим співтовариством Голодомору 1932-33 років геноцидом українського народу», – повідомив В’ячеслав Кириленко.

У цьому контексті учасники міжвідомчої робочої групи з підготовки та проведення Міжнародного форуму, присвяченого роковинам Голодомору, обговорили організаційні питання й висловили пропозиції до програми заходів. За результатами засідання робочої групи Українському інституту національної пам’яті доручено узагальнити пропозиції учасників робочої групи та подати доопрацьований проект концепції та програми заходів на наступне засідання.

До участі в Міжнародному форумі планується запросити керівників держав, урядів і парламентів, урядовців, лідерів міжнародних організацій, вчених, які досліджують Голодомор, представників освітніх, музейних, культурних установ.

Нагадаємо, згідно з Указом Президента України від 26 листопада 2016 р. «Про заходи у зв’язку з 85-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні – геноциду Українського народу» Кабінетом Міністрів утворено Організаційний комітет із підготовки і проведення заходів у зв’язку з 85-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Вперше Міжнародний форум, присвячений темі Голодомору, пройшов у Києві в листопаді 2008 року в 75-ті роковини геноциду.