Документальну виставку Меморіалу Голодомору відкрили у Мексиці

15 Квітня 2018

14 квітня ц.р. у Національному музеї світової культури в Мехіко (Мексика), до 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні, відбулося урочисте відкриття фотовиставки «Страчені голодом: невідомий геноцид українців». На заході, організованому Посольством України в Мексиці спільно з Урядом м. Мехіко, були присутні представники дипломатичного корпусу, української громади, громадських організацій та ЗМІ, повідомляє прес-служба Посольства України в Мексиканських Сполучених Штатах

«Виступаючи перед присутніми, Посол України Руслан Спірін висловив вдячність Мексиці за ухвалення у 2008 році декларації про визнання Голодомору актом геноциду українського народу, підкресливши важливість донесення історичної правди про жахливі події минулого, аби не допустити їх повторення у майбутньому» – йдеться в повідомленні.

Виставка «Страчені голодом: невідомий геноцид українців» була передана Посольству Національним музеєм «Меморіал жертв Голодомору» в рамках співпраці нашого музею з представництвами України закордоном.

Відвідувачі Національного музею культур Мексики зможуть ознайомитися з виставкою до 13 травня 2018 р.