Степан Кубів і Євген Чолій приєдналися до Акції "Запалімо свічку пам'яті!" в Лондоні

10 Жовтня 2018

Українська громада Великої Британії спільно з Першим віце-прем’єр-міністром, міністром економічного розвитку і торгівлі Степаном Кубівим та президентом Світового конгресу українців (СКУ) Євгеном Чолієм вшанували жертв Голодомору в Україні 1932-33 років у рамках міжнародної акції “Запалімо свічку пам`яті!”.

Про це повідомляє Союз українців у Великій Британії (СУБ) у Фейсбуці.

“Голова СУБу Петро Ревко поклав вінок жертвам Голодомору разом з Послом України Наталії Галібаренко, віце-прем’єром України Степаном Кубівим та Президентом Світового конгресу українців Євгеном Чолієм у рамках світової акції “Запалімо свічку пам`яті!”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, перед панахидою було прочитано імена 85 дітей, котрі загинули під час Голодомору.

Нагадаємо, до 85-их роковин Голодомору в Україні і світі відбуваються пам’ятні заходи. Зокрема, 1 вересня 2018 року розпочалося Міжнародна акція “Запалімо свічку пам’яті!”, яку планується провести у 85 країнах світу. Метою акції є об’єднання українців усього світу і громадян інших країн, щоб вшанувати пам’ять про один із найбільших злочинів в історії людства ХХ століття. Акція завершиться у Києві 24 листопада на День пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

1 вересня акція «Запали свічку пам’яті» розпочалась у Національному музеї «Меморіал жертв Голодомору».

За перебігом акції протягом 85-ти днів можна стежити на веб-сторінці “85-ті роковини Голодомору .