Акція «Запалімо свічку пам’яті» в Португалії

7 Жовтня 2018

6 жовтня 2018 року Міжнародна акція «Запалімо свічку пам’яті!» пройшла португальському місті Фатіма, повідомляється на Фейсбук-сорінці Посольства України в Республіці Португалія.

Заходи з вшанування пам’яті невинно убитих українців пройшли на території архітектурного комплексу – Санктуарій Діви Марії, побудованому на місці, де у 1917 році відбулося чудо об’явлення Пресвятої Богородиці трьом дітям-пастушкам.

Акцію організувало Посольством України в Португалії спільно із представниками української громади.

Священники УКГЦ в Португалії відслужили панахиду за упокій вбитих українців у 1932-1933 роках внаслідок злочинних дій сталінського режиму. Крім того, під час Богослужіння були згадані імена 85 померлих від голоду дітей.
Також, з промовою виступила Посол України в Португалії Інна Огнівець, яка розповіла про значення організованої цьогоріч по всьому світу Міжнародної акції, нагадала про масштаби та наслідки, організованого радянською владою Голодомору-геноциду українського народу, а також підкреслила важливість збереження пам’яті про мільйони безвинних жертв Голодомору та передачі знань нащадкам про злочин геноциду.
На завершення заходу всіма учасниками акції були запалені символічні 85 свічок у пам’ять про жертв Голодомору.

Нагадаємо, 14 липня 2018 року депутати Муніципалітету португальського міста Брага більшістю голосів визнали Голодомор геноцидом української нації.