Книга про Ґарета Джонса вийшла чеською мовою

6 Березня 2024

Книга польського письменника і журналіста Мірослава Влеклого про Ґарета Джонса вийшла чеською мовою. Про це автор повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

«Чудова репортажна історія про журналіста Ікара, який заплатив своїм життям за прагнення до правди. І це все – на тлі тоталітарного божевілля XX століття і розв’язаного Сталіним Голодомору – Великого голоду в Україні, який Ґарет Джонс намагався відкрити світові», — пише про видання журналіст Marcin Meller.

У чеському перекладі книга вийшла під назвою «Свідчення великого голоду. Зворушлива історія журналіста, який розкрив всьому світу шокуючу правду про голод в Україні». Чеська стала четвертою мовою, якою видано книгу.

Нагадаємо, що в Польщі та Україні книга Мірослава Влеклого вийшла під назвою «Ґарет Джонс. Людина, яка забагато знала». А в Німеччині вона має назву «Ґарет Джонс. Хроніка голоду в Україні 1932—1933 рр.». У листопаді 2019 року книгу в українському перекладі було презентовано в Музеї Голодомору.

Ґарет Річард Вон Джонс — валлійський журналіст, який уперше у західній пресі заявив під власним іменем про Голодомор-геноцид. Його репортаж був надрукований з-поміж інших медіа у газетах «Манчестер Гардіан» та «Нью-Йорк Івнінг Пост». Загинув за дивних обставин 1935 року в Манчжурії.