Лідер Зелених у Німеччині закликав визнати Голодомор геноцидом українського народу

12 Червня 2022

Співголова політичної партії «Союз-90/Зелені» Омід Нуріпур  (Omid Nouripour) заявив, що Німеччина має визнати Голодомор в Україні актом геноциду. Відповідна петиція лежить у парламенті країни з 2019 року. Про це, як повідомляє «Німецька хвиля», він сказав у інтерв’ю газетам медіагрупи Funke 11 червня.

За словами політика, «визнання цього жорстокого злочину стало б важливим сигналом співпереживання та історичної поінформованості щодо народу України». «Ми, зелені, підтримуємо цю ініціативу», – сказав він.

Також Омід Нуріпур нагадав про петицію до Бундестагу, яка була подана 2019 року, щодо визнання Голодомору геноцидом. Петиція набрала 73 тисячі підписів за необхідних 50 тисяч. Рішення з цього питання, однак досі не ухвалене. Наприкінці 2021 року до Бундестагу з проханням визнати Голодомор геноцидом зверталась також Верховна Рада України.

Нагадаємо, на сьогодні Голодомор 1932-1933 років визнали геноцидом українського народу 19 держав світу: США, Канада, Австралія, Бразилія, Ватикан, Португалія, Польща, Латвія, Литва, Естонія, Грузія, Угорщина, Мексика, Еквадор, Колумбія, Парагвай, Перу, Чехія та Україна.