Матеріали про Голодомор російський пропагандист назвав «фальсифікацією»

21 Квітня 2022

Російський пропагандистський ресурс «РІА Новості» опублікував у своєму телеграм-каналі знайдені на прикордонній заставі в Куп’янську (Харківська область) «навчальні посібники і листівки», за якими українські силовики «вивчали історію».

 

Кореспондент видання на оприлюдненому відео показав папку під назвою «Національно-патріотична підготовка». Її вміст російському пропагандисту видався дуже «інтєрєсним». «Із цікавого, що тут знайшли.  Наприклад, ось папка «Національно-патріотична підготовка». Що вивчають українські прикордонники? – гортає підшивку  журналіст. – Закон про п’ять колосків, перенаселення в росію насильницьке буцімто, Голодомор-геноцид в Україні 1932-1933 років, де прямо говориться, що звинувачується в цьому росія».

«Зрозуміло, відверта історична фальсифікація», – робить висновок кореспондент.

Звісно, для росіян, де історія є інструментом маніпуляцій і брехні, будь-яка альтернативна точка зору буде фальсифікацією. Саме тому там досі не відкрили архіви КДБ, а Росія, як правонаступниця СРСР, продовжує заперечувати злочини комуністичного режиму. Інакше міф про «вєлікую страну» лопне, мов мильна бульбашка.

І роль України, яка тридцять років повертала собі власну трагічну історію, видавалася вкрай небезпечною. Саме тому виникла необхідність терміново її «денаціоналізіровать».  Невипадково на вже окупованих територіях російські загарбники першим ділом палять українські книжки та хочуть викладати свою брехливу історію.