Мер Чернігова Владислав Атрошенко: «Це справжній геноцид»

7 Березня 2022

Російські війська свідомо обстрілюють житлові квартали Чернігова. Це реальний геноцид та свідоме знищення українців. Про це повідомляє видання DSNEWS.ua з посиланням на відеоінтерв’ю мера Чернігова Владислава Атрошенка.

«Постійно йде бомбардування житлових мікрорайонів. І приватного сектора, і багатоповерхових забудов. Йде артилерійський обстріл постійно. «Гради» майже повністю стерли з лиця землі передмістя. Приватні будинки повністю знищені. Позавчора (3 березня) були найважчі авіаційні удари завдані місту. Льотчики – це просто бездушні мерзоти, фашисти. Вони скидали у хорошу видимість, вдень, з малих висот. Вони чудово бачили, куди скидали величезні бомби. Скидали їх на житловий мікрорайон», – зазначив Атрошенко.

 

Він розповів про руйнування, яких було завдано в результаті цих авіанальотів. «Знищено кілька будинків у районі вулиці Чорновола. Там тисячі квартир постраждали. Тільки при мені працівники ДСНС забрали тіла близько 25-35 осіб. Це справжній геноцид. Це абсолютно свідоме знищення українців», – наголосив Атрошенко.

Мер додав, що в Чернігів потрібно терміново надсилати прокурорів із Гааги, які фіксуватимуть застосування забороненої в світі зброї.

 

«У Чернігові – 60-70% російськомовних. Тут дуже багато змішаних сімей. Але сьогодні усі сто відсотків людей ненавидять росіян. Вони вважають їх фашистами, нелюдами. Вони абсолютно свідомо бомбардують житлові мікрорайони. Це просто жах», — сказав Владислав Атрошенко.

За офіційними повідомленнями Чернігівської ОДА, в результаті обстрілу 3 березня загинуло 47 мирних мешканців.

Фото – з офіційної сторінки Чернігівської ОДА у фейсбуці.