Міська влада Сан-Антоніо визнала Голодомор актом геноциду

2 Листопада 2020

Міська влада американського міста Сан-Антоніо (штат Техас) схвалила петицію, подану організацією «Українське Сан-Антоніо» (Ukrainian San Antonio), щодо прийняття прокламації про офіційне визначення Голодомору 1932-1933-х років як геноциду українського народу, повідомляється на сторінці організації у Facebook.

Також уряд Сан-Антоніо проголосив 28 листопада днем Пам’яті жертв Голодомору.

«В цей день (28 листопада – ред.) «Українське Сан-Антоніо» (Ukrainian San Antonio) разом з Американським комітетом з поінформованості про Голодомор-геноцид в Україні (U.S. Committee for Ukrainian Holodomor Genocide Awareness) та Українсько-американським товариством Техасу (Ukrainian American Society of Texas), а також спільнотами українців по всьому світу, проведуть заходи, присвячені вшануванню пам’яті жертв Голодомору!», – йдеться у публікації.

Ця подія є важливою для української громади. Вона покликана об’єднати спільноту та підвищити обізнаність про Голодомор серед широкої громадськості Сан-Антоніо.

«Ми ніколи не повинні забувати невинних жертв цього геноциду і ми ніколи не повинні забувати цього жахливого злочину тоталітарного радянського режиму – штучного голоду, щоб заморити українців до смерті», – зазначили в організації.

Нагадаємо, обидві палати Конгресу США визнали Голодомор геноцидом українців.