Міжнародна акція "Запалімо свічку пам’яті" в Мехіко

15 Листопада 2018

У столиці Мексики пройшла Міжнародна акція вшанування пам’яті жертв Голодомору “Запалімо свічку пам’яті!”, повідомляє прес-служба МЗС України.

“12 листопада 2018 року на території Меморіалу жертвам насильства м. Мехіко відбувся урочистий захід до 85-х роковин Голодомору в рамках міжнародної акції «Запалімо свічку пам’яті»”, – йдеться у повідомленні.

На заході, організованому Посольством України в Мексиці, були присутні представники дипломатичного корпусу, української громади, православної церкви, громадських організацій та ЗМІ.

Виступаючи перед присутніми, Посол України Руслан Спірін висловив вдячність Мексиці за ухвалення у 2008 році декларації про визнання Голодомору актом геноциду українського народу, підкресливши важливість донесення історичної правди про жахливі події минулого, аби не допустити їх повторення у майбутньому.

Разом з Посольством України в Мексиці церемонію в рамках  міжнародної акції «Запалімо свічу пам’яті!» також провели представники української громади м. Гвадалахара, штат Халіско.