«Ні» радянській символіці на ваших новорічних та різдвяних подарунках

17 Грудня 2018

Інтернетом шириться петиція, яка закликає американського гіганта інтернет-продажів Amazon.com виключити товари з радянською символікою


На Amazon.com можна легко і швидко купити найрізноманітніші товари – від книг до одягу та сувенірів, однак інтернет-сервіс не до кінця дбає про своє обличчя як бренду, дозволяючи продавати на своїй платформі речі з радянською символікою. Проти такої зневаги людяністю виступив зокрема Американський комітет обізнаності з Голодомору-геноциду українців. Комітет закликав звернути увагу на проблему, заповнивши та надіславши петицію на адресу технічної підтримки сайту (або тегнувши Amazon в Twitter), якщо ви натрапили в каталозі на товар, який суперечить етиці прав людини.

 

«Символи радянської епохи, такі як серп і молот, які зображаються на продукції, викликають особливе занепокоєння. Ці символи представляють репресивний режим, який скоїв жахливі злочини проти людяності, зокрема Голодомор 1932-33 років. Оскільки український народ цьогоріч відзначає 85-ті роковини Голодомору-геноциду, це наш обов’язок – надіслати чітке повідомлення Джефу Безосу, генеральному директору компанії Amazon.com, Inc, з вимогою негайно видалити ці позиції з сайту», – сказано в заяві Американського комітету.

 

Про дієвість такого методу свідчить випадок з іншим сейлз-гігантом – мережею оптових та роздрібних магазинів Walmart, які таки прибрали речі з радянською символікою зі своїх полиць після обурення громадськості.