Норвегію закликають визнати Голодомор геноцидом українського народу

1 Грудня 2021

Українське посольство в Королівстві Норвегія закликає очільників держави приєднатися до кола країн, які визнали Голодомор геноцидом українців. Також Посол України в Норвегії В’ячеслав Яцюк закликав уряд Норвегії підтримати спорудження у місті Осло меморіалу жертвам злочину Голодомору в Україні. Про це повідомляє сайт української амбасади.

«Як і сьогодні, 90 років тому тодішні господарі Кремля були переконані у неможливості існування їхньої імперії без України. За допомогою Голодомору сталінський режим намагався підірвати волю українців до свободи. Десятки держав, з якими Норвегія поділяє спільні цінності та інтереси, вже визнали злочин Голодомору геноцидом українського народу. Україна сподівається, що вже незабаром Норвегія також приєднається до кола цих держав,» – наголосив В’ячеслав Яцюк у своєму виступі з нагоди вшанування пам’яті жертв злочину Голодомору 1932-1933 років.  Скорботний захід відбувся на головній політичній площі країни навпроти норвезького парламенту – Стортингу.

 

Присутні тут депутати Стортингу, активісти норвезьких громадських організацій, представники української громади Норвегії та українські дипломати, вшанували пам’ять українців, які загинули внаслідок Голодомору, хвилиною мовчання та запалюванням свічок.