Нова Шотландія у Канаді офіційно встановила День пам’яті жертв Голодомору

11 Квітня 2022

Канадська провінція Нова Шотландія (Nova Scotia) визнала Голодомор 1932-1933 років актом геноциду українського народу. Про це повідомило у фейсбуці Посольство України в Канаді з посиланням на депутатку провінції Рафу ДіКостанцо (Rafah DiCostanzo).

Як повідомляється в дописі, 8 квітня 2022 року Легіслатура провінції (законодавчий орган) прийняла Біль № 94 (ініціатор депутат Ben Jessome), яким Голодомор визнається актом геноциду. Також четверта субота листопада встановлюється Днем пам’яті жертв Голодомору.

«Акт про День пам’яті голоду та геноциду в Україні (Голодомор) надасть Новій Шотландії можливість кожного листопада вшанувати жертв цього геноциду та переконатися, що пам’ять про них не буде забута, — пише пані ДіКостанцо. — Враховуючи останні події в Україні, бажання визнати силу, мужність та стійкість українського народу відгукується і сьогодні».

Нагадаємо, що Канада визнала Голодомор геноцидом українців однією з перших — у 2003 році. Згодом відповідні рішення на місцевому рівні ухвалили  канадські провінції Саксачеван, Альберта, Онтаріо, Квебек, Британська Колумбія, а тепер і Нова Шотландія.