Нова стаття Семена Глузмана про Голодомор

30 Вересня 2021
«Я згадав про нього, німецького дипломата Маєр-Лінденберга, читаючи західні реляції німецького консула в МЗС Німеччини про реалії Голодомору в Україні в тридцяті роки. Він служив тоді в Харкові, столиці радянської України. Бачив, знав, жахався. І повідомляв про це в своє міністерство в Берлін. В той Берлін, де зміцнював свій жорстокий режим Гітлер.
Так чинили консули Іспанії та Італії, союзники Гітлера. Вони також були свідками Голодомору. Бачили, знали і жахалися. Ніколи раніше не замислювався над цим: чому саме вони, політичні та військові союзники нацистів, повідомляли за межі СРСР про смерті, людоїдство, трупоїдство? Адже були в Харкові й інші консульства, від цілком цивілізованих, демократичних держав. Що було причиною, загострене сприйняття людей, вихованих в демократичних цінностях, але вимушених служити зовсім не гуманним диктаторам?».
Нова стаття президента Асоціації психіатрів України, члена Американського товариства психіатрів, колишнього дисидента Семена Глузмана доступна за посиланням.