Окупанти викрали і вивезли в росію 2389 українських дітей

21 Березня 2022

19 березня російські окупаційні війська незаконно вивезли на територію російської федерації 2389 дітей, які знаходилися в тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей. Таку інформацію оприлюднило Міністерство закордонних справ України.

«Примусове переміщення цивільного населення на територію держави-агресора, зокрема дітей, має ознаки викрадення. Такі дії є грубим порушенням міжнародного права, зокрема міжнародного гуманітарного права», – нагадує в своїй заяві МЗС України.

У міністерстві наголошують, що руйнуючи будинки та вбиваючи батьків, рф позбавляє українських дітей батьківської опіки, наражає їхні життя на подальшу небезпеку на території росії.

«Закликаємо міжнародну спільноту негайно відреагувати на незаконне вивезення дітей, посилити тиск на Росію, аби змусити її припинити варварську війну проти українського народу», – додає МЗС.

Факти викрадення дітей, так само як і сотні інших фактів злочинів російських окупантів проти цивільних людей в Україні, ретельно документують правоохоронні органи. Винні в цих злочинах будуть притягнуті до відповідальності.

Нагадаємо, що згідно з Конвенцією про запобігання злочину геноциду 1948 року, насильницька передача дітей з однієї людської групи в іншу є геноцидом.