Парагвай долучився до Міжнародної акції «Запали свічку пам’яті!»

30 Вересня 2018

У неділю, 30 вересня, українська громада Парагваю приєдналася до Міжнародної акції «Запали свічку пам’яті!», провівши поминальні богослужіння в українських церквах низки міст департаменту Ітапуа на знак вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. в Україні, повідомляє прес-служба Посольства України в Аргентині.

Зокрема, за ініціативи Почесного консульства України в Республіці Парагвай панахиди за жертвами Голодомору-геноциду були відслужені в різних парафіях Української греко-католицької церкви та Української автокефальної православної церкви у містах Енкарнасьйон, Альборада, Фрам та ін.

Центральна акція відбулася на площі «Пласа-де-Армас» міста Енкарнасьйон біля пам’ятника жертвам голодоморів в Україні, розпочавшись служінням спільної поминальної літургії та зверненням до громади Почесного консула України в Республіці Парагвай Андреса Троцюка, який відзначив важливість збереження та відновлення історичної пам’яті про мільйони безвинних жертв Голодомору-геноциду та вшанування цієї дати для всього Українського народу.

В рамках поминальних заходів були зачитані імена 85 дітей із Київської області, убитих під час Голодомору 1932-1933 рр., та вшановано їхню пам’ять хвилиною мовчання і покладанням квітів до пам’ятника жертвам голодоморів в Україні.

Нагадаємо, 29 вересня Акція пройшла в Буенос-Айресі.