Поширюйте і підписуйте звернення про геноцид в Україні

26 Квітня 2022

Українські юристи підготували звернення до 152 країн, які ратифікували Конвенцію про геноцид, з нагадуванням та наполяганням виконати їхні зобов’язання щодо запобігання злочину геноциду. Про це повідомляє телеграм-канал «Спілка мертвих юристів».

Як зазначено в зверненні, на сьогодні більшість доказів, які вже були задокументовані та підтверджені незалежними спостерігачами, можна розглядати як свідчення геноциду, злочини проти людяності та військові злочини, скоєні Росією.

Критерії, за якими зроблено ці висновки, прописані в Конвенції про попередження злочину геноциду та покарання за нього (Конвенція про геноцид).

Стаття II Конвенції про геноцид включає дії, що здійснюються з наміром знищити, повністю або частково, національну, етнічну, расову або релігійну групу як таку:

а)  вбивство членів групи;

б)  завдання серйозної тілесної або психічної шкоди членам групи;

c) умисне створення для групи умов життя, розрахованих на її повне або часткове фізичне знищення;

d) введення заходів, спрямованих на запобігання народжуваності всередині групи;

e) примусове переведення дітей з однієї групи в іншу.

Станом на 4 квітня 2022 року такі факти зафіксовано (багато інших  доказів ще належить зареєструвати та повідомити). Зокрема:

1) умисне вбивство мирних жителів, тортури та масові зґвалтування;

2) безпрецедентна кампанія навмисних обстрілів з боку Росії, що триває досі;

3) відмова Росії у гуманітарній допомозі тим, хто її потребує;

4) масові депортації цивільного населення України з окупованих територій.

Окрема увага приділяється конкретному наміру російських злочинців вчинити геноцид українців шляхом повного або часткового знищення українців як національної групи. Це підтверджується такими фактами:

1) заперечення президента рф права України на існування як суверенної держави;

2) знищення мирних жителів;

3) застосування зброї невибіркової дії;

4) використання мобільних крематоріїв та масових поховань для приховування справжньої кількості українських мирних жителів, убитих росіянами;

5) навмисні чи ненавмисні напади на українську культурну спадщину;

6) переслідування українських активістів, журналістів, політиків та інших патріотів за допомогою так званих «списків знищення» та використання найманців та вбивць.

Ви можете допомогти, поширюючи інформацію про це звернення в своїх соціальних мережах та надсилаючи його іноземним друзям.

Підписати звернення можна за цим посиланням.

Подробиці – на сайті stopgenocide.com.ua

Станом на сьогоднішній день свої підписи під зверненням поставили сотні людей із різних країн світу, зокрема, України, Польщі, США, Великої Британії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Чехії, Канади тощо.