Прес-реліз. Європейська платформа пам’яті та сумління висловлює жаль з приводу участі Жан-Клода Юнкера у церемоніях присвячених Карлу Марксу

8 Травня 2018

Брюссель / Прага, 7 травня 2018 року. Європейський Союз заснований на принципах свободи, правди, людської гідності та прав людини. Ці цінності разом з багатьма іншими були порушені комуністичною системою, яка базується на марксистській ідеології. Тому Європейська платформа пам’яті та сумління хоче висловити жаль, з приводу участі президента Єврокомісії – пана Жан-Клода Юнкера у церемоніях вшанування Карла Маркса.

Ми не можемо схвалити такі дії, оскільки вони топчуться по пам’яті мільйонів жертв комунізму. Комуністична ідеологія, коріння якої в роботах Маркса, продовжує вбивати і поневолювати людей у багатьох кутках світу. Особливо це стосується Китаю, держави яка оплатила виготовлення статуї, під час відкриття якої був присутній пан Юнкер. Ми віримо, що жертви комунізму заслужили вибачення.

Організація-учасник платформи – Естонський інститут історичної пам’яті, який проводить дослідження історія тоталітарних режимів, 5 травня оприлюднив заяву: «беручи участь у святкуванні 200-річчя від дня народження батька-засновника комунізму Карла Маркса у Німеччині (м. Трір), президент Єврокомісії ігнорує долі мільйонів людей – жертв комунізму.» (http://mnemosyne.ee/en/participationoftheeuropeancommissionsleaderinmarxsbirthdaypartyisignoranceofvictimsofcommunism/)