Путін буде притягнутий до відповідальності за злочини проти людяності

6 Березня 2022

Ветеран правосуддя, 101-річний прокурор Бенджамін Ференц, який брав участь у Нюрнберзькому процесі — суді над керівниками гітлерівської Німеччини, вважає, що покарання й ув’язнення президента РФ Володимира Путіна є реальним. Він переконаний, що володаря Кремля можуть засудити за злочини проти людяності, які російські військові вчиняють в Україні.

Про це повідомляє Україна молода з посиланням на інтерв’ю Бенджаміна Ференца виданню Mirror.

Бенджамін Ференц.

«Злочини, які зараз вчиняє Росія проти України, є ганьбою для людського суспільства, винні мають бути притягнуті до відповідальності за агресію, злочини проти людства та за вбивства», – наголосив він.

Ференц вважає, що Путіна можуть ув’язнити як Радована Караджича – лідера боснійських сербів, якого свого часу звинуватили у геноциді.

«Це дуже реалістично (ув’язнення президента РФ) Все, що потрібно, це рішучість зробити це, адже вони (росіяни) не живуть на Місяці. Я хочу бачити Путіна за ґратами, це можливо», – додав Ференц.

Він наголошує, що Захід сподівався, що загроза Нюрнберзького процесу спинить Путіна від подальшої агресії, проте цього не сталося.

Ференц додав, що ні в нього, ні в оточуючих вже немає жодних сумнівів у вчиненні злочинів путінською Росією, оскільки велика кількість доказів вказує – російські військові націлені на цивільних осіб.

Нюрнберзький процес — міжнародний судовий процес над колишніми керівниками гітлерівської Німеччини. Проходив у Нюрнберзі з 20 листопада 1945 до 1 жовтня 1946 у Міжнародному військовому трибуналі.

Наразі група слідчих Міжнародного кримінального суду в Гаазі виїхала до України для розслідування за колективним міжнародним позовом проти Росії щодо її воєнних злочинів.