У Брюсселі вшанували пам'ять жертв Голодомору

20 Жовтня 2018

21 жовтня 2018 року Посол України в Королівстві Бельгія Микола Точицький, Преосвященний Владика Борис Ґудзяк, а також Почесний консул України в провінції Лімбург Кріс Беккерс  вшанували пам’ять 7 мільйонів українців – жертв радянського геноциду в Україні в 1930-х роках, покладанням квітів до пам’ятника Голодомору. Пам’ятник встановлено біля автокефального православного собору святого Архистратига Михаїла м. Генк у 2003 році.

 

Напередодні, 20 жовтня 2018 року, на центральній площі столиці Бельгії представники дипломатичних установ, українська громада та небайдужі громадяни провели Міжнародну акцію «Запалімо свічку пам’яті!». Учасники акції запали свічки в пам’ять про невинних жертв Голодомору та зачитали імена українських дітей, яких вбила радянська влада в 1932-1933 роках.

 

На заході був присутній Посол України в Королівстві Бельгія Микола Точицький та глава Місії України при НАТО Вадим Пристайко.

 

Королівство Бельгія до сьогодні ще не визнало Голодомор геноцидом української нації. Щодо питання поінформованості країн Європи про масову смертність українців від голоду, свідчать публікації на шпальтах газети «Діло», яка передруковувала українською статті бельгійської преси про ситуацію в Україні в 1932-1933 роках.  

 

Hergé Museum зберігає комікси 1929-1930 років Ержи Тінтіна про пригоди Тінтіна в Країні Рад, що розповідають про Голодомор.