У Мелітополі окупанти викрали директорку музею

10 Березня 2022

Окупанти здійснюють тиск та вдаються до залякувань! Так, у Мелітополі 10  березня окупанти викрали депутатку Запорізької обласної ради та директорку Мелітопольського міського краєзнавчого музею Лейлу Ібрагімову. О 6-ій ранку вони увірвались до неї в будинок, провели обшук, вилучили телефони, а потім  відвезли Ібрагімову у невідомому напрямку. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв.

«Сьогодні в Мелітополі о 6 ранку озброєні люди в російській військовій формі увірвалися в будинок депутата Запорізької обласної ради, представниці корінного кримськотатарського народу Лейли Ібрагімової, директора Мелітопольського міського краєзнавчого музею», — йдеться в дописі.

Згодом Петро Порошенко, очільник партії «Європейська Солідарність», до фракції якої входила депутатка облради,  повідомив «Радіо Свобода», що Ібрагімова вже перебуває вдома, але зв’язку з нею немає.

Мелітополь перебуває під контролем російських військ. У місті регулярно відбуваються протести місцевих жителів проти російського вторгнення.

Окупанти цілеспрямовано проводять репресії проти представників української культури, вони залякують українців, погрожують найактивнішим.

Просимо міжнародні правозахисні організації висвітлювати факти порушення прав людини та репресії на тимчасово окупованих російською армією територіях.

Фото – Укрінформ та Фб-сторінка Ескендера Барієва.