Україна закликала ООН запобігати повторенню загибелі людей від голоду

3 Грудня 2018

3 грудня 2018 року Другий комітет Генеральної Асамблеї ООН схвалив резолюцію «Розвиток сільського господарства, продовольча безпека та харчування».  За ініціативи України до неї було внесено положення про необхідність запобігати повторенню загибелі людей від голоду у майбутньому.

Адже, закликаючи світ визнати Голодомор актом геноциду, Україна прагне застерегти людство від повторення подібного злочину, коли у 1932-1933 роках радянська влада навмисно організувала в Україні голод з наміром вбивства частини української нації.

 

За словами речника Постійного представництва України при ООН Олега Ніколенка, додане Україною положення важливе у контексті нинішніх зусиль України у здобутті міжнародного визнання Голодомору геноцидом української нації.

 

За даними ООН голодує чи не доїдає кожен 9 житель планети, а це – понад 820 мільйонів людей. На знак увічнення пам’яті 7 мільйонів жертв Голодомору 1932-1933 років та з метою сприяння подоланню голоду в Єменській Республіці, Республіці Судан, Демократичній Республіці Конго, 22 листопада 2018 року Президент України Петро Порошенко підписав указ про надання гуманітарної допомоги до цих країн.