Українці в Пряшеві вшанували жертв Голодомору

5 Грудня 2018

У неділю, 25.11.2018 р., після святої літургії в кафедральному храмі Пряшева біля Хреста-Пам᾽ятника жертвам Голодомору за участі віруючих, духовенства, представників українських установ і організацій, членів Президії Центральної ради Союзу русинів-українців Словацької Республіки відбулась панахида з нагоди 85-ої річниці Голодомору в Україні 1932-1933 років, повідомляє ресурс Закарпаття Онлайн.

Серед присутніх були  також  закордонні гості з Сербії та України – учасники  огляду народних пісень «Маковицька струна», який саме в той час проходив в Бардієві і Пряшеві.

Панахиду відслужив  секретар Пряшівської православної єпархії,  настоятель пряшівського приходу  о. прот. Михайло Швайко.

Після панахиди присутні поклали  вінки і квіти до пам’ятника, а також запалили свічки вічної пам’яті, чим засвідчили, що доля невинно убієнних – жертв Голодомору в Україні – для них не є байдужою.

Імена 85 померлих від  голоду дітей зі списку мільйонів замучених голодом зачитали студентки Пряшівського університету Катерина Салієнко і Людмила Козирєва.