Українська громада Мурсії приєдналась до Міжнародної акції «Запалимо свічку пам’яті!»

9 Жовтня 2018

8 жовтня 2018 року українська громада міста Мурсії (Королівство Іспанія) приєдналась до всесвітньої Міжнародної акції «Запалимо свічку пам’яті!», повідомляє Консульство Україні в Малазі.

Під час урочистого поминального заходу, організованого Асоціацією українців регіону Мурсія спільно з Консульством України в Малазі, у приміщенні Міського культурного центру було відкрито тематичну фотовиставку підготовлено спільно Українським інститутом національної пам’яті з Національним музеєм «Меморіал жертв Голодомору»  «Україна, 1932 – 1933. Геноцид голодом». У заході взяли участь перша заступниця мера міста Мурсія з питань інфраструктури, мобільності та молоді Ребека Перес, помічник мера з питань зв’язків з громадськістю та ЗМІ Херардо Санчес Ромеро, представники інших органів влади та неурядових організацій регіону, українці-мешканці міста та співробітники Консульства.

Напередодні в Українській греко-католицькій церкві «Покрова Божої Матері» в Мурсії було проведено панахиду за жертвами масових голодів в Україні.