В уряді провели міжвідомчу нараду з підготовки Міжнародного форуму, присвяченого 85-м роковинам Голодомору

23 Травня 2018

21 травня ц.р. Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко провів засідання міжвідомчої робочої групи з підготовки та проведення Міжнародного форуму, присвяченого 85-м роковинам Голодомору 1932-1933 років в Україні, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

У нараді взяли участь представники Національного музею «Меморіал жертв Голодомору», Світового конгресу українців, Громадського комітету із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні, представники Адміністрації Президента України, Міністерства закордонних справ, Міністерства культури України, Міністерства інформаційної політики, Міністерства освіти і науки, Українського інституту національної пам’яті.

Учасники міжвідомчої робочої групи схвалили концепцію форуму, обговорили його програму, механізм організації запрошення міжнародних гостей та учасників форуму, а також інші організаційні питання. За результатами обговорень Українському інституту національної пам’яті доручено доопрацювати  програму міжнародного форуму з урахуванням пропозицій та підготувати проект рішення Уряду щодо забезпечення належного  фінансування заходів  форуму.

Нагадаємо, Міжнародний форум до 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років «Україна пам’ятає, світ визнає» відбудеться  22-24 листопада 2018 р. у Києві, в його рамках  пройде науковий симпозіум, мистецькі акції, меморіальне засідання Верховної Ради та державні заходи за участю Президента  України та керівників інших держав. До участі в Міжнародному форумі планується запросити понад  500 зарубіжних учасників, серед них керівники урядів і парламентів, лідери міжнародних організацій, вчені, які досліджують Голодомор, представники освітніх, музейних, культурних установ.