«Живі»: в Ізраїлі показали фільм Сергія Буковського

9 Грудня 2022

В Українському культурному центрі в Тель-Авіві (Ізраїль) у рамках днів вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років відбувся перегляд фільму «Живі» українського документаліста Сергія Буковського. Про це повідомляє Посольство України в Державі Ізраїль на своїй сторінці у фейсбуці.

«До глядачів перед показом звернувся Сергій Буковський та наголосив про важливість пам’яті жертв Голодомору, а також про необхідність єднання для боротьби з тим самим ворогом, який вже створив штучний голод в Україні в 1932-1933 роках та намагається повторити це на світовому рівні», — йдеться у дописі.

Кінопоказ відбувся за сприяння кіноклубу «Знято в Україні»/ Cinema club «Created in Ukraine». Перегляд фільму пройшов у тому ж залі, де напередодні відкрилася виставка «Паралелі», співорганізатором якої є Музей Голодомору.

Нагадаємо, документальну стрічку «Живі» Сергія Буковського було знято в 2008 році. В її основі — події Голодомору 1932—1933 років, викладені в контексті загальної світової картини початку 1930-х: параліч економіки у США та прихід до влади Гітлера в Німеччині. Свідчення людей, що пережили Голодомор, переплітаються в фільмі з щоденниковими записами британського журналіста Гарета Джонса, чия правда про трагедію українців не була почута на Заході.

Фото — Дарія Чеб.