85-ті роковини Голодомору у місті Норт-Порт (Флорида) вшанують на офіційному рівні

10 Листопада 2018

Міська рада Норт-Порту (штат Флорида) на своєму засіданні 1 листопада ухвалила Прокламацію, якою 24 листопада ц. р. було проголошено Днем пам’яті українського Голодомору-Геноциду з нагоди його 85-ї річниці, повідомляє інтернет-ресурс Міст.  

В присутності членів української громади Роман Чайковський, голова Флоридського відділу Американського комітету визнання українського Голодомору-Геноциду, подякував мерові Ванессі Карусоне та членам міської ради за їхню підтримку української громади.
 У жовтні 2018 року в публічній бібліотеці Джакаранда у місті Венисі (Флорида) пройшла виставка українських книжок, журналів, жетонів і летючок про Голодомор-Геноцид 1932-1933 рр. в Україні. Виставку підготували Неля Лехман і Віра Боднарук, представниці 56-го відділу Союзу українок Америки, за допомогою Ліди Дихдали та Богдана Боднарука.
Також, Громадський комітет Південно-західної Флориди та Флоридський відділ Американського комітету визнання українського Голодомору-Геноциду влаштовує пропам’ятний концерт в суботу, 17 листопада, в приміщенні Пресвітеріанської церкви у Венисі. Уперше на Флориді виступить Жіночий ансамбль бандуристок Північної Америки та широко відомі музиканти Соломія Івахів (скрипалька), Володимир Винницький (піаніст), Наталя Хома (віолончелістка), Зоя Рожко (солістка Державної опери Києва) та Олег Чмир (баритон).
Соборна панахида за жертвами Голодомору відбудеться в неділю, 18 листопада, в соборі Входу в Храм Пресвятої Богородиці в місті Норт-Порт.