Акція «Запалімо свічку пам’яті!» у Швейцарії

14 Жовтня 2018

14 жовтня у Берні та Лозанні відбулися заходи у рамках Міжнародної акції «Запалімо свічку пам’яті!» у пам‘ять жертв Голодомору 1932-1933 рр. в Україні, повідомляє прес-служба Посольства України Швейцарській Конфедерації та в Князівстві Ліхтенштейн.

У Берні у храмі Святої Трійці Dreifaltigkeitkirche відслужили спільну українсько-швейцарську літургійну службу, а також панахиду, під час якої українські діти винесли запалену Свічку Пам‘яті. Священник о. Володимир зачитав імена 85 дітей, які померли під час Голодомору-геноциду.

У своєму зверненні до учасників заходу перед початком літургії швейцарський священник храму Святої Трійці розповів про злочин Голодомору-геноциду в Україні. Помолитися за жертв Голодомору також закликала в.о. голови Бернського осередку української громади Л. Цубер. Усім присутнім були роздані символічні колоски пшениці та буклети з інформацією німецькою мовою про геноцид в Україні 1932-1933 років. По завершенню Посол України Артем Рибченко подякував духовенству і всім присутнім за участь у Акції «Запалімо свічку пам’яті!» та молитву у пам‘ять загиблих.

Під час заходу були присутні акредитовані у Швейцарії посли Грузії, Польщі, Словаччини і США, представники української громади, швейцарської громадськості та місцевих ЗМІ.

Акція «Запалімо свічку пам’яті!» також пройшла у цей же день у Лозанні в церкві Пресвятого Серця Христового Sacre-Coeur, де іншим священником о.Назарієм відслужено ще одну панахиду, в рамках якої була запалена свічка пам’яті і зачитані імена 85 дітей, померлих під час Голодомору-геноциду.

1 вересня акція «Запали свічку пам’яті» розпочалась у Національному музеї «Меморіал жертв Голодомору».

За перебігом акції протягом 85-ти днів можна стежити на веб-сторінці “85-ті роковини Голодомору .